Geslaagde Unive run Skoatterwâld 2017 !

Ondanks het natte weer is de organisatie tevreden over het verloop van de 7e editie van de Univé run Skoatterwald. Bij het opbouwen van het start/finish gebied en het uitzetten van de route viel de regen nog met bakken uit de lucht. Gelukkig was het vanaf half 11 droog. Na een warming up door Heero gingen de kinderen van start voor hun ronde van 700 m. Er deden in totaal 79 kinderen mee aan de kidsrun. De eerste die binnen kwam was Nils Wiebenga. Alle kinderen kregen na de finish een medaille van Faber Sport en een appel of banaan van Eko Plaza. Bij grand cafetaria het Veen konden de kinderen een ijsje ophalen.

Bij de run over 5 en 10 kilometer gingen in totaal 75 deelnemers van start onder de Univé boog. Het parkoers was door de regen zwaar, het leek op sommige stukken wel op een cross. De hardlopers werden voorgegaan door Esther Wouda van TopFysio, zij fietste voor de lopers uit om ze de weg te wijzen. Op de 5 km kwam Alle Jent van der Meulen als eerste man aan en de eerste vrouw op de 5 km was Alinda Kiel. Voor beide was er een bos bloemen van Volberda Flowerfarm. Voor alle deelnemers was er na de finish een tas van Groeneveld & top, een flesje water van Albert Heyn en een appel of banaan van Eko Plaza. De eerste man op de 10 km kwam dit jaar uit Zeist, René de Boer snelde naar een tijd binnen de 40 minuten. Corine Wolters was de snelste vrouw over 2 ronden.

De organisatie kijkt terug op een geslaagde Univé run Skoatterwald 2017. Met dank aan vele vrijwilligers, een subsidie van de gemeente Heerenveen en de hieronder genoemde sponsoren.

Klik hier voor de uitslagen !

De foto’s kun je vinden op deze site !