Skoatterakker

Er is weer hard gewerkt deze zomer op de Skoatterakker! Met een klein groepje vrijwilligers en leerlingen van de Duisterhoutschool is het toch weer gelukt om groente en, dit jaar voor het eerst, bloemen te kweken. De activiteiten waren beperkt doordat we de mankracht missen om deze te begeleiden. We kunnen dan ook alle hulp gebruiken; we staan open voor advies, maar ook extra handen voor het werk in de tuin zijn welkom.

Werken in een moestuin is gezond! Het zorgt voor sociale contacten, beweging en gezondere voeding.

Loop gerust eens langs als u ons aan het werk ziet of stel uw vraag via onze website, www.skoatterakker.nl of ons mailadres info@skoatterakker.nl.

De dahlia’s waren een groot succes; ze bloeiden de hele zomer, tot ver in november hebben we kunnen plukken. Daarin zijn we natuurlijk geholpen door de weergoden; de kou bleef lang weg. Veel mensen, belangstellende wijkbewoners en andere mensen die het verdient hebben, hebben we blij gemaakt met een mooie bos dahlia’s. En de vrijwilligers konden iedere week een bosje plukken voor thuis.

Inmiddels hebben we de bollen uit de grond gehaald, schoongemaakt en gedroogd. Ze overwinteren in de opslag bij de gemeente.

De klas van Het Slingertouw die in het voorjaar boontjes zaaiden in hun lokaal, kwamen deze begin juni poten op de tuin. Regelmatig kwamen zij de plantjes water geven en na de zomervakantie kon er geoogst worden. Hier was een medewerker van de gemeente bij die een promotiefilmpje maakte. Dit filmpje is te zien via: http://tinyurl.com/obkete9. Een artikel hierover staat in het krantje ‘Samen leven Samen doen’ wat een dezer dagen huis aan huis wordt verspreid.

Na de zomervakantie hielden we een oogstdag; iedereen was welkom om mee te delen in de oogst en een bos Dahlia’s te plukken. Het werd een gezellige middag met ook tijd voor een kopje koffie en thee.

En nu is het even rust op de Skoatterakker; er staat nog boerenkool, een perkje met prei en er is knoflook gezaaid om volgend jaar te oogsten. Op verschillende percelen zijn grondverbeteraars gezaaid. Achter de schermen wordt alweer gewerkt aan de plannen voor komend jaar:

  • zaterdag 13 februari gaan weer verder met het schermenvlechten met nieuwe wilgentenen
  • zaterdag 12 maart doen we weer mee met NLDoet met diverse klussen
  • 2de Paasdag 28 maart om 10.00u gaan we paaseieren zoeken op de tuin

Wij wensen u een gezond 2016 en hopen u te ontmoeten op de tuin.

Gretha, Mariette, Ilona, Jos, Désirée, Elske, Roelina en Allard