AED – 6 minuten zone – Skoatterwâld

In een 6 minuten zone zijn zowel voldoende AED's aanwezig als mensen die kunnen reanimeren en de AED kunnen bedienen.
Bij een hartstilstand telt elke minuut. De overlevingskans van het slachtoffer is het grootst als mensen binnen 6 minuten 112 bellen, starten met reanimeren en een AED aansluiten.
In gemiddeld 70% van de gevallen vindt een reanimatie thuis plaats. De rest is op straat, in een openbaar gebouw of tijdens sport of ontspanning ergens anders.

De wijkraad heeft het plan opgevat een zogenaamde 6 minuten zone in te richten: AED's regelen en burgerhulpverleners vinden en opleidingen (laten) aanbieden.

Skoatterwâld heeft momenteel slechts één AED hangen (bij de entree van de gymzaal van de Spil) die alleen overdag beschikbaar is.

Wist u dat ...

  • in Nederland zijn er 8.000 reanimaties per jaar buiten het ziekenhuis.
  • In ruim 75% van de gevallen zijn er omstanders die het slachtoffer reanimeren.
  • De gemiddelde leeftijd van iemand met een hartstilstand is 67 jaar.

De wijkraad beoogt 6 AED's aan te schaffen om zo het gehele gebied van de wijk Skoatterwâld af te dekken. De totale kosten zijn rond de € 15.000,-.

Hoe staan we ervoor?
De wijkraad neemt 1 AED incl. buitenkast (a € 2.500,-) voor haar rekening. Daarnaast hebben we bij het Rabo Coöperatiefonds een bedrag van € 6.000,- en bij de TVM Foundation een bedrag van € 2.000,- weten te verzamelen. Verder doneren de bedrijven uit de Postiljon 450 euro. Dat alles bij elkaar opgeteld is al € 10.950,-.  Verder gaat het bedrijf NEYCARE®  Safety BV een AED sponsoren! En via deze website is tot nu toe : € 3140,00 opgehaald. Heel hartelijk dank hiervoor, maar we zijn er nog niet.

We willen de rest van het bedrag graag via donaties van bedrijven & inwoners uit de buurt zien te verkrijgen.

 

AED KaartKlik op bovenstaande afbeelding om te kijken waar de AED's ongeveer komen te hangen.

Doe nu uw donatie voor dit fantastische initiatief, zodat wij dit jaar nog 6 AED's kunnen aanschaffen !

Opgehaald bedrag via de website tot nu toe : € 3140,00

Invullen van uw naam en/of bedrijfsnaam en/of bericht is niet verplicht, maar wel leuk als u genoemd wilt worden als gewaardeerd donateur van dit project!
Bedrag


De transactie wordt veilig afgehandeld door Mollie BV

 

 

Rabobank

 

 

 

 

Created using the Donation Thermometer plugin https://wordpress.org/plugins/donation-thermometer/.€15.000Raised €13.780 towards the €15.000 target.€13.780Raised €13.780 towards the €15.000 target.92%

Tussenstand: 21 december 2020 19:22 uur