AED – 6 minuten zone – Skoatterwâld

In een 6 minuten zone zijn zowel voldoende AED's aanwezig als mensen die kunnen reanimeren en de AED kunnen bedienen.
Bij een hartstilstand telt elke minuut. De overlevingskans van het slachtoffer is het grootst als mensen binnen 6 minuten 112 bellen, starten met reanimeren en een AED aansluiten.
In gemiddeld 70% van de gevallen vindt een reanimatie thuis plaats. De rest is op straat, in een openbaar gebouw of tijdens sport of ontspanning ergens anders.

De wijkraad heeft het plan opgevat een zogenaamde 6 minuten zone in te richten: AED's regelen en burgerhulpverleners vinden en opleidingen (laten) aanbieden. Een aantal wijkbewoners is hiertoe reeds in een commissie gestapt.

Skoatterwâld heeft momenteel slechts één AED hangen (bij de entree van de gymzaal van de Spil) die alleen overdag beschikbaar is.

Wist u dat ...

  • in Nederland zijn er 8.000 reanimaties per jaar buiten het ziekenhuis.
  • In ruim 75% van de gevallen zijn er omstanders die het slachtoffer reanimeren.
  • De gemiddelde leeftijd van iemand met een hartstilstand is 67 jaar.

De wijkraad beoogt 6 AED's aan te schaffen om zo heel Skoatterwâld af te dekken. De totale kosten zijn rond de 15.000 Euro. De wijkraad neemt 1 AED voor haar rekening.

Het plan is om eerst de bedrijven in ons gebied aan te schrijven en te vragen om een bijdrage / sponsoring van een (deel) van een AED. De rest van het benodigde bedrag willen we daarna ophalen door aan dit onderwerp aandacht te geven tijdens de Jaarvergadering en vervolgens deur-tot-deur om een bijdrage te vragen.

Op dit moment zijn wij op zoek naar bedrijven in en rond Skoatterwâld die een (deel) van een AED willen sponsoren. Alle beetjes helpen, maar een groter of groot bedrag ineens mag ook ;-).

Interesse? Stuur een e-mail naar AED@skoatterwald.nl en laat zo nodig een telefoonnummer achter om terug gebeld te worden voor meer informatie. Als u een donatie wilt doen, geef de hoogte van het bedrag aan in de e-mail dan zorgen wij er voor dat u zo spoedig mogelijk een factuur ontvangt.


U kunt ook op naam van uw bedrijf een AED aanschaffen en aan de wijkraad schenken. Op deze manier kunt u gebruik maken van de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) van de belastingdienst.

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek 2020

Om in 2020 in aanmerking te komen voor de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek moet u een bedrag tussen € 2.401 en € 323.544 investeren in bedrijfsmiddelen voor uw onderneming. In de tabel vindt u de nieuwe percentages voor deze investeringsaftrek.

Het is nu ook mogelijk om meteen te doneren via iDEAL!

Opgehaald bedrag via de website tot nu toe : € 30,00

Invullen van uw naam en/of bedrijfsnaam en/of bericht is niet verplicht, maar wel leuk als u genoemd wilt worden als gewaardeerd donateur van dit project!

Naam

Bedrijfsnaam

Bericht

Bedrag €*De transactie wordt veilig afgehandeld door Mollie BV