Eén voor één naar een groener Heerenveen

In 2050 wil de gemeente Heerenveen klimaatneutraal zijn. Met een nieuwe campagne onder de noemer ‘Gemeente Heerenveen, één voor één groener’, motiveert de gemeente inwoners, bedrijven en organisaties om mee te gaan in deze duurzame beweging.

Ben jij er ook één?

De afgelopen weken verschenen er in de gemeente posters, advertenties en green graffiti met de vraag ‘Ben jij er ook één?’ De komende tijd wordt zichtbaar wie er al één zijn, welke inwoners en bedrijven in de gemeente al duurzame stappen zetten. En hoe je één kunt worden.

Voor en door inwoners

Het nieuwe platform www.eenvooreengroener.nl nodigt inwoners, organisaties en bedrijven uit om mee te doen. Met inspirerende tips en verhalen, zoals Natasja Derksen uit Nes die overgestapt is op wasbare luiers en daarmee wel 15-20 kilo afval per leging bespaart. Of basisschool De Hoeksteen in Heerenveen die een groen schoolplein heeft aangelegd. Al deze stappen, klein of groot, dragen bij aan het grotere doel: een groenere gemeente Heerenveen.

Word er ook één

Alle voorbeelden laten zien dat het niet moeilijk hoeft te zijn om duurzaam te leven. Wethouder Jelle Zoetendal: “Begin zo klein als je wilt of zo groot als je kunt. Iedere bescheiden actie doet er toe, ieder klein initiatief draagt bij. Je wordt er al één door afval te scheiden. Door tegels in je tuin te vervangen door groen. Of door in de kantine van de sportclub een dag zonder vlees te introduceren.”

Meedoen?

De campagne ondersteunt het duurzaamheidsprogramma van de gemeente Heerenveen. Inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties die ook een duurzaam initiatief hebben kunnen dit aanmelden via de website eenvooreengroener.nl. Hier kan men ook bestanden downloaden om te laten zien dat je er één bent.