Kogel is door de kerk: Heerenveen krijgt groot Van der Valk-hotel

Bron: LC – 22 januari 2019

Eindelijk ligt er een besluit: Heerenveen krijgt een groot Van der Valk-hotel, aan het begin van de woonwijk Skoatterwâld. Dat heeft de gemeenteraad maandagavond bepaald.

De discussie over de opzet en de locatie van het hotel heeft meer dan twee jaar geduurd. De verdere voorbereidingen en de bouw nemen nog eens vijf jaar in beslag.

Er waren twee hotelplannen van twee rivaliserende Van der Valk-ondernemers. In het winnende plan, van Paul van der Valk, is sprake van een groot hotel aan de oostkant van de snelweg A32, aan het begin van de wijk Skoatterwâld.

Abe Lenstra-stadion

Het andere plan was van neef Henk Matser, die als franchiseondernemer nu al de baas is van het Van der Valk-hotel in Wolvega. In het Heerenveense plan van Matser zou er een wat kleiner hotel komen in de buurt van het Abe Lenstra-stadion, als een soort sportvestiging van ‘Wolvega’.

Een meerderheid in de gemeenteraad verkiest het grotere hotel boven een hotel bij het voetbalstadion. De meeste raadsleden willen de omgeving van het stadion, onderdeel van Sportstad, nu niet volbouwen met een hotel.

Deze plek moet behouden blijven voor extra sportactiviteiten, in de nabije of de wat verdere toekomst. Daarnaast mag Heerenveen best eens wat groter denken, aldus onder meer PvdA en CDA, en biedt de Skoatterwâld-variant de meeste werkgelegenheid.

Lees ook op de LC-websiteDossier Hotel Heerenveen