Accolade – passend en betaalbaar toewijzen

Accolade


Wij gaan passend toewijzen

In de nieuwe Woningwet staat, dat wij onze woningen vanaf 1 januari 2016 passend moeten toewijzen. Dit betekent dat het inkomen en de samenstelling van een huishouden bepalen voor welke woning een woningzoekende in aanmerking komt. Passend toewijzen past bij onze missie en visie.
Het helpt ervoor te zorgen dat onze huurders in een voor hen betaalbare huurwoning wonen.

Wat is passend toewijzen?
Passend toewijzen houdt in dat het inkomen en de samenstelling van een huishouden bepalen voor welke
woning een woningzoekende in aanmerking komt.

Waarom passend toewijzen?
De overheid wil voorkomen dat huishoudens met lage inkomens te dure woningen gaan huren. Het voorkomt dat huurders snel in betalingsproblemen komen. En dat het bedrag dat het Rijk moet uitgeven aan huurtoeslag te hoog oploopt.

Wat betekenen de nieuwe regels?
Heeft u op basis van uw inkomen recht op huurtoeslag? Dan heeft u straks minder keuze uit ons woningaanbod. In de infographic ziet u, afhankelijk van uw inkomen en huishoudgrootte tot welke huurprijs u kunt huren.

Controleer uw inschrijfgegevens
Staat u ingeschreven als woningzoekende? Als u reageert op ons woningaanbod adviseren wij u goed te kijken naar de voorwaarden die vermeld staan bij de woning. Zorg ervoor dat uw inkomensgegevens en huishoudgrootte juist staan ingevuld bij uw inschrijving. U kunt de gegevens aanpassen door in te loggen op onze gezamenlijke website. U heeft hiervoor een inkomensverklaring van de Belastingdienst nodig. Wij controleren of dit inkomen klopt. Als uw inkomen en huishoudgrootte niet juist ingevuld staan, loopt u het risico dat u niet in aanmerking komt voor de woning waarop u gereageerd heeft.

Hoe kunt u een inkomensverklaring aanvragen?
U kunt gratis een inkomensverklaring aanvragen bij de Belastingdienst via telefoon (0800) 05 43. Wanneer u een inkomensverklaring aanvraagt, houdt u dan uw Burgerservicenummer (BSN) en dat van uw medebewoners bij de hand. Het BSN kunt u vinden op uw paspoort, loonstrook of rijbewijs. Vraag de inkomensverklaring op tijd aan. U krijgt de verklaring enkele dagen na de aanvraag thuisgestuurd. Bewaar de formulieren goed. Zo heeft u ze bij de hand zodra u een aanbieding van ons krijgt.

Huurtoeslag
Wilt u weten of u in aanmerking komt voor huurtoeslag? Maak hier dan een proefberekening.

Tabel passend toewijzen
Infographic passend toewijzen

Kijk voor meer informatie op http://www.accolade.nl/passendtoewijzen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *