Start rijdende winkel in Skoatterwâld

Een politieke partij onderzoekt de mogelijkheden voor het vestigen van een supermarkt in de wijk Skoatterwâld. De wens voor een (kleine) supermarkt in deze nieuwbouwwijk is groot en daarom heeft een raadslid vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

Het raadlid hierover: “Begin 2017 was er al serieuze interesse van een ondernemer om in de wijk een kleine supermarkt te exploiteren. Inmiddels is, als gevolg van een tekort aan schoollokalen in De Spil, de ruimte voor een kleine supermarkt daar komen te vervallen.” De partij wil van het College weten of er alternatieve locaties zijn op Skoatterwâld. Ook is de partij benieuwd wat de exacte voorwaarden bij vestiging zijn, bijvoorbeeld wat er is toegestaan qua omvang en assortiment van de supermarkt.

Dat de behoefte groot is blijkt ook uit de komst van thuiswinkel Nuwolt naar de wijk Skoatterwâld. Deze rijdende winkel begint aanstaande woensdag 14 maart aan zijn eerste ronde door de wijk. Om 15:00 begint Nuwolt in het Noordelijk deel van Skoatterwâld met onder andere de straten Nienke van Hichtumweg, Annie Zernikeweg en Aletta Jacobsweg. Bij voldoende belangstelling is Nuwolt bereid om dit gebied steeds verder uit te breiden.

Om de behoefte naar een rijdende thuiswinkel te peilen vraagt ondernemer Nuwolt aan de inwoners van Skoatterwâld om hun belangstelling te mailen aan j.nuwolt@chello.nl<mailto:j.nuwolt@chello.nl>.

Ook het vestigen van een permanente locatie sluit Nuwolt niet uit, wel wil hij dan eerst weten wat de mogelijkheden zijn. Nuwolt wacht de antwoorden op de vragen van de politieke partij met belangstelling af.

Bron: Flitsnieuws