Veel deelnemers aan Univé Run Skoatterwâld 2018!

Zaterdag 15 september 2018 werd voor de 8e keer de Univé Run Skoatterwâld gehouden.

De warming-up en de start van de kidsrun werd gedaan met behulp van Heero, de mascotte van Sc Heerenveen. De start was dit jaar voor eerst vanaf de nieuwe brug bij MFA De Spil. Er gingen 95 kinderen van start, met veel enthousiasme renden ze hun ronde van 700 m. De eerste die binnen kwam was net als vorig jaar Nils Wiebenga. Alle kinderen kregen na de finish een vaantje van Faber Sport en een appel of banaan van Eko Plaza. Bij Grand Cafetaria het Veen konden de kinderen een ijsje ophalen.

Om 11.00 uur gingen de 106 deelnemers voor de run van 5 of 10 kilometer van start onder de Univé boog. Het parkoers was nagenoeg gelijk als voorgaande jaren. Op de 5 km kwam Erik Bolding als eerste man aan in een snelle tijd van 18 minuten en 14 seconden. De eerste vrouw op de 5 km was net als vorig jaar Alinda Kiel. Voor beide was er een bos bloemen van Volberda Flowerfarm. Voor alle deelnemers was er na de finish een handige rugtas van Univé, een flesje water van Albert Heijn en een appel of banaan van Eko Plaza. De eerste man op de 10 km was dit jaar Tom Best en Sylvia Brouwer was de snelste vrouw over 2 ronden. Ook zij ontvingen een bos bloemen van Volberda Flowerfarm.

Op het plein bij De Spil was van alles te doen. Er stond een springkussen en een pannakooi. Clown Auke was aanwezig met puzzels uit zijn puzzelmuseum in Joure en hij maakte voor veel kinderen een mooie ballon. Kinderen konden zich ook laten schminken bij Esmé Top. Er heerste een gezellige sfeer en de bezoekers genoten onder het genot van een heerlijk najaars zonnetje.

De organisatie kijkt terug op een geslaagde Univé run Skoatterwâld 2018. Met dank aan vele vrijwilligers en de hieronder genoemde sponsoren. Klik hier voor de uitslagen !

De foto’s kun je vinden op deze site !

Foto’s: © Hielke Weening