Snelle tijden bij 9e Univé Run Skoatterwâld!

Op zaterdag 14 september 2019 werd voor de 9e keer de Univé Run Skoatterwâld gehouden.

Op een zonovergoten zaterdagochtend deden 100 kinderen samen met Heero, de mascotte van Sc Heerenveen, de warming-up voor de kidsrun. De kinderen liepen een rondje van ongeveer 700 meter. Start en finish was bij de brug bij MFA De Spil. Eline Buitendijk was als eerste weer terug. Alle kinderen kregen na de afloop een mooie medaille van Faber Sport en bij Grand Cafetaria het Veen een lekker ijsje ophalen.

Om 11.00 uur gingen de 120 deelnemers voor de run van 5 of 10 kilometer van start onder de Univé boog. Het parcours was nagenoeg gelijk als voorgaande jaren. Martijn Toering was met 18.27 de eerste bij de mannen op de 5 km. Bij de vrouwen was er een spannende finish, Suzanne de Vries trok net aan het langste eind. Op de 10 km kwam dit jaar een zeer snelle loper in actie, Richie Azombo vloog over het parcours en noteerde een tijd van 36 minuten en 14 seconden. De snelste vrouw bij de 10 km was Anita Talman uit Langezwaag. Voor alle deelnemers was er na de finish een handige rugtas van Univé, een flesje water van Albert Heijn en een appel van EkoPlaza. De eerste man en vrouw op de beide afstanden ontvingen een mooi boeket van Volberda Flowerfarm.

Op het plein was van alles te doen. Er stond een springkussen en een pannakooi. Clown Auke was aanwezig met puzzels uit zijn puzzelmuseum in Joure en hij maakte voor veel kinderen een mooie ballon. Kinderen konden zich ook laten schminken bij Esmé Haitsma. Er heerste een gezellige sfeer en de bezoekers genoten van een heerlijk nazomer-zonnetje.

De organisatie kijkt terug op een geslaagde Univé run Skoatterwâld 2019. Met dank aan vele vrijwilligers en de hieronder genoemde sponsoren.

Klik hier voor de uitslagen !

De foto’s kun je binnenkort vinden op deze site !