Waar parkeer jij je auto in Skoatterwâld?

Heb jij geen eigen oprit? Of wel een oprit maar slechts ruimte voor 1 auto, terwijl je er 2 hebt? Dan parkeer je je auto vast wel eens op een openbare parkeerplaats langs de weg. Maar wat als deze vol staat? Rij je dan wat verder of parkeer je ‘gewoon’ in de groenstrook? Dat laatste wordt vanaf juli (weer) verboden.

Klachten

De afgelopen tijd zijn er veel klachten zijn binnengekomen over geparkeerde auto’s in de groenstroken van de Willem de Zwijgerlaan, Frederik Hendriklaan, Mauritslaan en de Willem Lodewijklaan. Wat veel mensen waarschijnlijk niet weten is dat er in de tussenbermen een drainagesysteem ligt. Door het vele parkeren in deze groenstroken gaat het drainagesysteem kapot waardoor de bomen, die hierin geplant staan, op termijn doodgaan.

Algemene Plaatselijke Verordening (APV)

Vanaf juli 2020 komt er een aanvulling in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van de gemeente Heerenveen over het parkeren in groenstroken. Dit houdt in dat het vanaf juli (weer) verboden is om hier doorheen te rijden of te parkeren en kan hier dus ook (weer) op gehandhaafd worden.

De exacte datum wanneer deze aanvulling op de APV gaat komen is nog niet bekend. Wel dat het in juli 2020 zal zijn. Ruim van tevoren als de exacte datum bekend is wordt iedereen in de wijk nogmaals ingelicht.